Noticias del Minetad del 2019

Buscar per

Totes les notes de premsa

  • Turisme | 18/3/2024

    El nombre de passatgers aeris internacionals augmenta al febrer un 18,1% i se superen ja els 6 milions

    Entre gener i febrer Espanya ha rebut 12,3 milions de passatgers internacionals i registren un notable increment del 15,5% respecte als dos primers mesos de 2023. Destaquen aquest mes de febrer els notoris creixements de Polònia (84,8%), Irlanda (27,3%), Suïssa (24,2%) i Itàlia (21,4%). Hereu: “Tot el que sigui créixer en xifres absolutes és una bona notícia, a la qual hem de sumar altres variables com la qualitat de les nostres destinacions, cada vegada més apreciades i que ens situa al capdavant de les preferències dels turistes internacionals”.

  • El Ministeri | 15/3/2024

    Indústria ampliarà les ajudes del PERTE VEC III fins als 500 milions d'euros, 200 milions més del previst

    Jordi Hereu ofereix col·laboració a CAs i ajuntaments per avançar en la reindustrialització i la transformació del turisme d'Espanya. Dels gairebé 4.500 milions d'euros en subvencions de la primera part del Pla de Recuperació en indústria i turisme, el 56% ja s'ha transferit a CAs i entitats locals. El ministre anuncia la transformació de SEPIDES en Entitat Empresarial Estatal per gestionar les convocatòries noves dels PERTE de l'Addenda l’any 2024. Per al Govern, el model de futur del turisme a Espanya exigeix més qualitat, desestacionalització, diversificació i ocupació qualificada en el sector turístic. Hereu ha expressat la seva voluntat de completar l'Estratègia de Turisme Sostenible 2030, un document que es debatrà en el Consell Espanyol de Turisme.

  • Indústria | 12/3/2024

    Hereu recorda el compromís ferm del Govern d'impulsar la transformació del sector de l'automoció

    Empreses radicades al País Basc com Mercedes Benz, Irízar, Sapa, Fagor o Basquevolt, han rebut més de 291 milions d'euros del PERTE VEC en les diverses convocatòries. El ministre ha convidat Michelín perquè presenti projectes en les pròximes convocatòries del PERTE VEC i del PERTE de descarbonització.

  • Indústria | 7/3/2024

    Jordi Hereu recorda a Europa el ferm compromís d'Espanya contra la morositat empresarial que llastra a les pimes

    El Ministeri d'Indústria i Turisme crearà un Observatori Estatal de Morositat Privada on es publicarà anualment les empreses que incompleixin els terminis de pagament als seus proveïdors. Per al Govern espanyol, és necessari que en la reducció del termini de pagament a 30 dies es tinguin en compte les particularitats de cada sector per no produir efectes no desitjats. La morositat redueix la competitivitat de les empreses, ja que augmenta els costos de finançament i fa que perdin oportunitats empresarials o d'inversió atractives.

  • Turisme | 6/3/2024

    La secretària d'Estat de Turisme es reuneix amb les empreses espanyoles que participen en la Travel Tech Solutions de la ITB de Berlín

    Les empreses assistents ofereixen solucions vinculades amb la gestió de reserves, canal de vendes, gestió hotelera, plataformes multimèdia o organitzadors de viatges

  • Indústria | 6/3/2024

    L'OEPM convoca els Premis a les Millors Invencions Protegides mitjançant Drets de Propietat Industrial

    Per tercer any consecutiu aquests premis distingiran a les millors patents i models d'utilitat concedits el 2022. La convocatòria estarà oberta fins el 5 d'abril de 2024 i es podran presentar sol·licituds a les seves sis categories, que inclouen reconeixements a dones inventores i joves inventors. Els premis tenen una quantia econòmica de 4.000 euros per a les patents i de 2.500 euros per als models d'utilitat.

  • Turisme | 4/3/2024

    La despesa dels turistes internacionals a Espanya va augmentar un 25,5% al mes de gener respecte del mateix mes de 2023

    L'arribada de turistes a Espanya va atènyer els 4,8 milions al mes de gener, un 15,3% més que el mateix mes de l'any passat, i la despesa va pujar a 6.550 milions d'euros al començament de l'any. Cada turista va gastar una mitjana de 1.374 euros al gener, un 8,9% més que l’any 2023, i la despesa per dia també reflecteix aquest creixement, 158 euros, un augment del 6%. Jordi Hereu: “El creixement constant del nombre de turistes i, sobretot, de la despesa, ens ha de servir com a estímul per continuar ajudant el sector amb polítiques que millorin els índexs de sostenibilitat social, econòmica i mediambiental”.

  • Indústria | 29/2/2024

    Jordi Hereu anuncia la ràpida resolució de 125 milions d’euros en ajudes del PERTE Xip de microelectrònica i avança que hi haurà una segona convocatòria dotada amb 200 milions d’euros

    El ministre d'Indústria i Turisme ha defensat l'ús de la Intel·ligència Artificial en la indústria i el turisme per ser més sostenibles i competitius. Ha destacat el paper d'ENISA per a la certificació d’empreses emergents. Fins al moment, aquesta entitat depenent del Ministeri d'Indústria i Turisme ha certificat 849 empreses. Quant al turisme, el ministre ha recordat que el seu departament ha invertit més de 300 milions d’euros en la digitalització d'aquest sector.

  • Turisme | 29/2/2024

    La Secretaria d'Estat de Turisme llança un sistema d'intel·ligència personalitzat per a les destinacions de la RedDTI

    Aquest Sistema d'Intel·ligència Turística per a destinacions (SIT Destinació) és el primer mòdul de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions (PID) El STI Destinació estructura les dades en sis categories, que van des de l'economia al transport passant per la sostenibilitat o el coneixement turístic

  • Turisme | 28/2/2024

    Els seients previstos en vols internacionals per al mes de març arriben als 8,5 milions, un 13,6% més que fa un any

    Si es comparen les previsions de nombre de seients al mes de març amb les dades registrades en la data equivalent de 2023, continua el bon comportament dels mercats emissors principals: Regne Unit (+7,2%), Alemanya (+17,3%) i Itàlia (+21,6%). Hereu: “Aquestes dades confirmen la bona arrencada de l'any per al sector turístic, en la línia de la previsió d'arribades i despesa que augura una millora important en aquest primer quadrimestre respecte de les xifres ja per si mateixes històriques de 2023”.

  • Indústria | 22/2/2024

    Indústria concedeix els primers 10 projectes tractors de la línia B del PERTE VEC II dotats amb prop de 170 M€

    Els deu projectes concedits provisionalment en aquesta primera resolució són els de JEMA ENERGY, BASQUEVOLT, IRIZAR, NISSAN, MERCEDES-BENZ, MASATS, MUGAPE, EDSCHA BURGOS i AUTOTECH. Durant les setmanes vinents es continuarà avaluant la resta de sol·licituds presentades en aquesta convocatòria del PERTE VEC II B fins a exhaurir la dotació prevista. Jordi Hereu: “Estem en un procés important de transformació de la indústria de l'automòbil a Espanya. Som el segon productor a Europa i volem continuar liderant aquesta indústria amb l'automoció elèctrica”.

  • Turisme | 22/2/2024

    Hereu: "La seu nova d'ONU TURISME és un exemple de l'aposta d'Espanya per liderar la transformació del turisme"

    L'edifici d'ONU TURISME, que ocuparà un espai contigu al Palau de Congressos i s’acabarà el primer semestre de 2025, serà una seu funcional, amb una ubicació excel·lent al costat del centre financer i del Santiago Bernabéu Hereu destaca la dimensió global d'Espanya com a destinació turística i l'auge dels mercats de llarg radi. Aquests dos aspectes ens situen al capdavant de les preferències de països com els EUA, els quals es caracteritzen per estades perllongades i més despesa El ministre d'Indústria i Turisme visita les obres acompanyat per la secretària d'Estat de Turisme, Rosana Morillo, el director general de Turespaña, Miguel Sanz, i el secretari general d'ONU TURISME, Zurab Pololikashvili

  • Turisme | 20/2/2024

    La secretària d'Estat, Rosana Morillo, participa en la reunió informal de ministres de Turisme de la Unió Europea

    Rosana Morillo proposa un pressupost comunitari específic per a política turística, així com la creació de l’Agència Europea del Turisme i de l’Observatori Europeu de Turisme Sostenible La secretària d’Estat ha expressat el seu desig que aquesta reunió representi “una oportunitat per continuar treballant per un turisme més sostenible i competitiu per a tots els Estats membres”

  • Turisme | 19/2/2024

    Jordi Hereu destaca el paper de l'hostaleria i la restauració en el futur d'un turisme més sostenible i digital

    El Ministeri d'Indústria i Turisme considera la gastronomia una prioritat estratègica, no només pel seu valor enorme com a atractiu turístic, sinó també per la seva capacitat per lluitar contra la despoblació del territori. Hereu ha repassat les diverses línies d'ajudes iniciades pel Ministeri per donar suport al sector, com el Pla Nacional de Turisme Enogastronòmic 2022-2023, dotat amb 51,4 milions d'euros; els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, el qual ha mobilitzat 1.800 milions d'euros; o el pla de formació en competències digitals per als treballadors del sector, el qual ha repartit 54 milions d'euros.

  • Indústria | 16/2/2024

    Indústria ha concedit més de 110 milions d'euros en ajudes dels PERTE al sector industrial a Navarra

    El ministre Jordi Hereu expressa la voluntat del Govern de continuar donant suport al sector industrial de Navarra a través dels PERTE i altres línies d'ajuda Les empreses navarreses d'automoció han rebut 85,2 milions dels PERTE VEC, mentre que les ajudes del PERTE agroalimentari sumen 16,8 milions i les del Naval, 8,4 milions

  • Indústria | 16/2/2024

    Indústria i la UNESID comparteixen la seva aposta per una siderúrgia descarbonitzada i sostenible

    Jordi Hereu ha ofert la col·laboració del Govern amb el sector per avançar en el procés de transformació de la indústria siderúrgica, estratègica per a la reindustrialització d'Espanya. Espanya disposa de 22 plantes que produeixen més de 14 milions i mig de tones d'acer i recicla més de 10 milions de tones de ferralla l'any.

  • Turisme | 16/2/2024

    L'ocupació turística va augmentar un 4,8% al mes de gener respecte del mateix mes del 2023

    Els afiliats a la Seguretat Social del sector turístic van superar els 2,5 milions i van representar el 12,3% de tots els afiliats en l'economia nacional Els treballadors assalariats en el sector turístic han augmentat un 5,7% aquest mes de gener respecte de fa un any

  • Indústria | 14/2/2024

    Jordi Hereu considera que Barcelona està ben posicionada per ser una de les referències de la nova indústria a Espanya

    El ministre d'Indústria i Turisme ha reconegut la importància de tenir centres com aquest per desenvolupar aquesta nova indústria i assolir un dels objectius prioritaris del Govern com és el de la reindustrialització

  • Indústria | 9/2/2024

    El Govern ha executat a Galícia 1.700 M€ en política industrial en els últims cinc anys

    El ministre d'Indústria i Turisme convida els empresaris a col·laborar amb el Govern en el procés de transformació de la indústria gallega. Dels PERTE convocats per Indústria, Galícia ha obtingut 108 milions d'euros, que han arribat a 212 empreses gallegues en 89 projectes.

  • Turisme | 8/2/2024

    Els treballadors ocupats en el sector turístic augmenten un 2,3% respecte de fa un any i superen els 2,6 milions

    Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit (83,5%) han augmentat un 6,2%, la desena pujada consecutiva. La taxa de temporalitat en el sector va ser del 16,5%, una xifra inferior a la del mateix període de l'any anterior, que va ser del 18,6%. La taxa d’atur en el sector es va situar en aquest quart trimestre de 2023 en l’11,3%, un 0,2% menys que el mateix trimestre de l'any 2022. Els ocupats vinculats a activitats relacionades amb el turisme representen el 12,6% de l'ocupació total de l'economia espanyola. Jordi Hereu: “La indústria turística no només creix de manera quantitativa; també ho fa qualitativament, amb millors llocs de treball vinculats al sector, una taxa de temporalitat inferior i més treballadors assalariats amb contracte indefinit”.

  • Indústria | 5/2/2024

    Jordi Hereu anuncia que ja s'han presentat més de 100 sol·licituds a la primera convocatòria del PERTE de descarbonització

    El ministre ha fet una crida per aprofitar l'oportunitat d'avançar en la indústria zero emissions netes i que Europa i Espanya liderin aquesta gran transformació. Hereu ha destacat que el Reglament per afavorir les zero emissions netes incorpora incentius per millorar la competitivitat industrial d'Europa i ofereix més seguretat a les inversions en tecnologies netes.

     


  • Indústria | 5/2/2024

    Hereu trasllada a CECOT la voluntat del Govern d'intensificar el diàleg per afrontar el desafiament de la reindustrialització

    El ministre ha visitat avui la seu de CECOT a Catalunya, on ha destacat el paper fonamental de la indústria per al Govern i ha anunciat una agenda de treball conjunt per afrontar els reptes industrials dels anys vinents. Hereu s'ha referit a l'emergència climàtica per la sequera que afecta Catalunya: “És el moment de sumar esforços i apel·lar a la responsabilitat de tothom per establir estratègies a mitjà termini que neutralitzin possibles crisis futures”. El ministre Hereu ha reivindicat la futura Llei d'Indústria que prepara el Govern com una eina que proporcionarà millors instruments per solucionar crisis industrials.

  • Indústria | 2/2/2024

    Jordi Hereu ofereix la seva col·laboració al conseller Roger Torrent per donar suport a la transformació i ampliació del teixit industrial a Catalunya

    El ministre d'Indústria i Turisme ha traslladat al conseller el seu interès a mantenir la col·laboració amb la finalitat que la indústria catalana continuï sent motor econòmic en el conjunt d'Espanya. En la reunió, s'han repassat els diversos programes d'ajudes i finançament per a la indústria i el turisme, com ara els PERTE. El ministre li ha traslladat al conseller les xifres del tancament final del turisme del 2023, amb una despesa turística que va superar els 20.800 milions d'euros a tota Catalunya.

  • Turisme | 2/2/2024

    L'arribada de turistes internacionals a Espanya el 2023 supera les previsions i aconsegueix per primera vegada els 85 milions

    La despesa turística l'any passat es va situar un 24,7% per sobre de la de 2022 i un 18,2% respecte de la de l'any prepandèmia de 2019. La despesa total el 2023 va ascendir a 108.662 milions d'euros. L'arribada de turistes internacionals el 2023 va créixer fins als 85.056.528, un 18,7% més que el 2022 i un 1,9% per sobre de 2019, any rècord i fins ara referència prepandèmia. Al capdavant dels països amb més creixement el 2023 es troben els EUA, els nacionals dels quals que visiten Espanya han augmentat un 38,7% respecte del 2022 i un 16,9% respecte del 2019. Jordi Hereu: “Les dades de tancament oficials de 2023 milloren fins i tot la projecció que vam anunciar a FITUR fa uns quants dies: l'arribada de turistes i la despesa a la destinació estan en màxims, un punt de partida extraordinari per continuar treballant i millorant la qualitat de la nostra indústria turística el 2024”.

  • Indústria | 31/1/2024

    Jordi Hereu situa la indústria de defensa com a element vital per a la seguretat i la reindustrialització d'Espanya

    La indústria de defensa va augmentar la seva facturació un 4,6% l’any 2022 i va generar més de 200.000 llocs de treball d'alta qualificació tècnica. Una indústria que va invertir més del 12% de la seva facturació en R+D i que va exportar el 50% dels seus productes i serveis. Des del Govern s'han aportat més de 19.190 milions d'euros les últimes dècades per finançar els programes principals de modernització de la indústria de la defensa, com ara fragates, submarins o blindats.

  • Turisme | 31/1/2024

    Els seients previstos en vols internacionals per al febrer arriben als 7,2 milions, un 16,4% més que fa un any

    Si es comparen les previsions del nombre de seients al febrer amb les dades registrades a la data equivalent de 2023, continua el bon comportament dels mercats emissors principals: el Regne Unit (+12,4%), Alemanya (+14,8%) i Itàlia (+22,7%). Jordi Hereu: “Es tracta d'una previsió excel·lent, en la línia d'un començament d'any que, segons les nostres projeccions, continuarà establint rècords, tant d'arribades com, sobretot, de despesa, la qual cosa incideix en la millora de la qualitat dels nostres destins”.

  • El Ministeri | 29/1/2024

    Jordi Hereu ofereix un gran pacte per la reindustrialització d'Espanya i el foment d'un turisme més sostenible

    Hi haurà un *PERTE *VEC III, dotat amb 300 M€, i un *PERTE *VEC IV, amb 1.250 M€. Hereu avança que enguany s'augmentaran fins als 300 milions d'euros les ajudes per a compensacions per emissions de CO₂ a les indústries *electrointensives. El ministre anuncia la transformació d'*ENISA en entitat pública empresarial per convertir-la en la gran agència de la política industrial espanyola. Jordi Hereu avança que la Llei d'Indústria s'està tramitant i que proporcionarà instruments de política industrial nous, com els projectes d'interès estratègic estatal, la finestreta única digital o un Consell Estatal de Política Industrial. Per al Govern, el model de futur del turisme a Espanya exigeix més qualitat, desestacionalització, diversificació i ocupació qualificada en el sector turístic. L'objectiu de *Turespaña per a enguany és augmentar la notorietat de la marca turística Espanya en els mercats emissors amb més capacitat de despesa.

  • Indústria | 26/1/2024

    Jordi Hereu analitza amb el president de Renault els seus projectes industrials a Espanya

    Hereu ha traslladat el seu suport als projectes industrials de Renault Group a Espanya i ha assenyalat el compromís del Govern amb la transició industrial al cotxe electrificat i amb l'enfortiment de la indústria de l'automòbil al nostre país. El Ministeri d'Indústria i Turisme ha posat a la disposició del sector de l'automoció tots els instruments de finançament al seu abast, especialment el PERTE VEC III, el qual està previst que es convoqui durant el primer trimestre d'enguany.

  • Turisme | 26/1/2024

    El ministre Jordi Hereu reforça els llaços turístics amb Llatinoamèrica a FITUR 2024

    Hereu ha destacat aquestes reunions per intercanviar experiències i polítiques turístiques amb mercats a l'alça i que són una veta de creixement fonamental els anys vinents. Jordi Hereu: “Espanya és un soci preferent dels països germans de l'altre costat de l'Atlàntic, un model a seguir quant a modernització i polítiques destinades a transformar el turisme”. Al llarg dels tres dies de fira, el ministeri ha mantingut més de 20 reunions bilaterals amb països a FITUR 2024.

  • Indústria | 24/1/2024

    Indústria obre avui la finestreta per sol·licitar ajuts de la línia 1 del PERTO de descarbonització industrial

    Jordi Hereu: “Aquest programa reflecteix el compromís significatiu del Govern cap a un futur industrial més verd i resilient, i destaca la importància de la descarbonització com a element central en l'agenda econòmica i mediambiental d'Espanya”. La primera convocatòria de la línia 1 d'aquest PERTO està dotada amb 500 milions d'euros en préstecs i 500 milions més en subvencions.

  • Turisme | 23/1/2024

    Hereu assenyala que l'aposta per la qualitat ha de ser l'objectiu de la indústria turística

    El ministre d'Indústria i Turisme ha felicitat el sector turístic per la seva “capacitat de resiliència i per haver complert totes les expectatives de recuperació després de la pandèmia i la guerra”. Hereu ha llançat un doble missatge d'optimisme de cara al 2024 i d'ambició respecte al futur: “No hem de conformar-nos, tenim molts reptes per davant fins a aconseguir la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental.” El XII Fòrum de Lideratge Turístic, organitzat per Exceltur a les portes de FITUR, ha girat enguany entorn de la promoció d'un turisme més responsable, socialment i ambiental.

  • Turisme | 22/1/2024

    Hereu es reuneix amb Ryanair i Jet2 per analitzar el reforç de la connectivitat i els seus plans d'inversió i sostenibilitat

    Hereu: “Reforçar la connectivitat amb Espanya és clau per impulsar la transformació del sector i la diversificació de les destinacions” Ryanair exposa al ministre el pla d'inversions de l'aerolínia a Espanya per 5.000 milions d'euros La despesa dels turistes internacionals creixerà un 18,5%, respecte del mateix període de 2023, segons les previsions de Turespaña

  • Turisme | 22/1/2024

    Jordi Hereu convida a continuar construint un model turístic cada vegada més sostenible i competitiu

    Hereu assegura que el turisme ha de ser un motor de transformació social que generi riquesa i ocupació qualificada El ministre ha ressaltat “la resiliència de la indústria turística” i ha assenyalat la necessitat d'“identificar els desafiaments” per “continuar sent un dels líders” del sector Hereu ha destacat la contribució del Govern per transformar el sector, que ha sabut sobreposar-se a les successives crisis “amb solvència”

  • Turisme | 19/1/2024

    El ministre Jordi Hereu confirma un 2023 de rècord per al turisme: més de 84 milions de turistes internacionals i 108 mil milions d'euros de despesa

    La projecció de les xifres al tancament de 2023 suposen que Espanya supera en un 1% les visites de l'any de referència prepandèmia de 2019, i en un 17,4% la despesa turística d'aquell mateix any. Sobre el 2022 s'incrementa en un 19% el nombre de visitants, i un 23,8% de pujada de la despesa turística El primer quadrimestre de 2024 batrà registres d'arribada de turistes i despesa després d'un any rècord en el qual s'ha confirmat el canvi de model turístic a Espanya Turespaña preveu un 10,8% més de visitants internacionals i un 18,5% més de despesa en el primer quadrimestre d'enguany El ministre valora l'“extraordinari comportament de tot el sector turístic, que ha generat ocupació de qualitat i ha ampliat l'oferta de destinacions cada vegada més sostenibles, territorialitzats i atractius per als visitants al llarg de tot l'any”. A FITUR 2024 s'apostarà per reforçar el lideratge de la indústria turística espanyola i la promoció de mercats llunyans

  • Indústria | 18/1/2024

    Jordi Hereu destaca l'oportunitat que suposa el PERTO de descarbonització per avançar cap a una indústria més verda

    El ministre d'Indústria i Turisme ha presentat la primera convocatòria de la línia 1 del PERTO de Descarbonització Industrial, dotada amb 1.000 M€, amb l'objectiu de continuar treballant per una indústria espanyola sostenible. El PERTO preveu en el seu conjunt una inversió pública de 3.170 milions d'euros, una inversió total de fins a 11.800 milions i la creació de prop de 8.000 llocs de treball de qualitat.

  • Turisme | 18/1/2024

    Espanya rep 95 milions de passatgers aeris internacionals el 2023 i supera la xifra rècord d'arribades de l'any 2019

    Espanya aconsegueix al desembre 6,7 milions de passatgers aeris internacionals, un 16% més que al desembre de l'any 2022. Tots els mercats mostren una tendència alcista i destaquen els creixements (+20%) d'Itàlia, els Estats Units i Polònia. Aquesta estadística estima el nombre total de passatgers aeris internacionals rebuts a Espanya, siguin o no turistes, i en cap cas cal confondre-la amb Frontur/Egatur.

  • Turisme | 18/1/2024

    L'ocupació turística va pujar un 5,4% el mes de desembre i el 2023 acaba amb el nombre més gran d'afiliats de la sèrie històrica

    Els afiliats del sector turístic van superar els 2,5 milions i van suposar el 12,5% del total d'afiliats de l'economia Els treballadors assalariats en el sector turístic augmenten un 6,4% aquest desembre i els autònoms, un 1,1% Quant a les regions, les illes Canàries, Andalusia i la Rioja són les comunitats autònomes que més van créixer aquest mes Jordi Hereu: “A Espanya ha baixat la temporalitat i han augmentat els salaris, i això demostra que en el turisme, com en molts altres sectors, s'està donant aquest cercle virtuós pel qual estem generant prosperitat econòmica alhora que ampliem drets laborals”.

  • Indústria | 17/1/2024

    Jordi Hereu destaca l'aportació del PERTE Agroalimentari a la transformació del sector

    El Ministre d'Indústria i Turisme ha destacat el valor estratègic del sector de l'alimentació i begudes en l'economia espanyola i ha subratllat la seva aportació al creixement i l'ocupació. El Ministeri d'Indústria i Turisme gestiona l'eix 1 del PERTE Agroalimentari, que “contribuirà a la modernització, sostenibilitat i digitalització del sector"

  • Indústria | 17/1/2024

    Jordi Hereu trasllada a PIMEC el seu interès a continuar donant suport a la transformació de les pimes

    El ministre tracta amb la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya la vigilància dels períodes de pagament per mitjà de l'Observatori Estatal de la Morositat, projecte que es troba en fase d'informació pública. La patronal catalana de la petita i mitjana empresa ha ofert la seva col·laboració al Ministeri per treballar conjuntament en la millora de la productivitat de les pimes, en la innovació i la digitalització.

  • Indústria | 16/1/2024

    Jordi Hereu comparteix amb FACONAUTO l'aposta del Govern per continuar avançant cap a una mobilitat connectada i sostenible

    El Ministre d'Indústria i Turisme ha destacat l'electrificació com a mesura eficaç per contribuir a la descarbonització del sector Hereu ha destacat el tancament de la distribució d'automòbils de 2023, amb un 16% més de matriculacions que l'any anterior, i ha apostat per continuar impulsant les estratègies per facilitar l'accés al vehicle elèctric, com el Pla Moves, prorrogat fa poc fins al 31 de juliol de 2024

  • Indústria | 16/1/2024

    Jordi Hereu comparte con FACONAUTO la apuesta del Gobierno para seguir avanzando hacia una movilidad conectada y sostenible

    • El Ministro de Industria y Turismo ha destacado la electrificación como medida eficaz para contribuir a la descarbonización del sector
    • Hereu ha puesto en valor el cierre de la distribución de automóviles de 2023, con un 16% más de matriculaciones que el año anterior, y ha apostado por seguir impulsando las estrategias para facilitar el acceso al vehículo eléctrico, como el Plan Moves, prorrogado recientemente hasta el 31 de julio de 2024

  • Indústria | 16/1/2024

    Jordi Hereu traslada a CEPYME el compromiso del Gobierno con la pequeña y mediana empresa

    El ministro ha situado a las pymes como centro y motor de la economía española. En la reunión se ha abordado la futura creación del Observatorio Estatal de la Morosidad Privada, cuyo proyecto se encuentra en estos momentos en fase de información pública. Hereu ha puesto en valor el esfuerzo hecho por el Gobierno para que las pymes participaran en los diferentes PERTE que ha lanzado el Ministerio de Industria y Turismo.

     

  • Indústria | 12/1/2024

    Indústria adjudica 27,7 M€ a 11 projectes relacionats amb vehicles híbrids, elèctrics de bateria i de pila de combustible d'hidrogen

    Del total de projectes, 8 corresponen a desenvolupaments experimentals i 3, a actuacions de recerca industrial. Jordi Hereu: “Aquesta línia és el complement perfecte al PERTO VEC i la mostra que el Govern torna a complir els seus compromisos donant sortida a una de les grans reivindicacions del sector de l'automoció”

  • Turisme | 12/1/2024

    El ministre Jordi Hereu i el Secretari General de l'OMT, Zurab Pololikashvili, mantenen una primera trobada a Madrid

    Tots dos dirigents han constatat la plena recuperació de la indústria del turisme i els bons pronòstics per al 2024. El ministre destaca la posició de lideratge d'Espanya en el turisme mundial i comparteix les línies de treball per avançar en la sostenibilitat, la digitalització i la competitivitat del sector.

  • Turisme | 11/1/2024

    Jordi Hereu i Exceltur coincideixen a potenciar la col·laboració publicoprivada per continuar transformant la indústria del turisme

    Hereu agraeix “la bona disposició al diàleg i la col·laboració constant” del sector empresarial turístic espanyol, al qual defineix com un “actor indispensable” per implementar canvis en àmbits com la sostenibilitat social i la digitalització. Des d'Exceltur incideixen en la necessitat de continuar donant suport al sector a través dels fons europeus i el Pla de Recuperació

  • Indústria | 11/1/2024

    El Ministeri d'Indústria i l'Alianza es comprometen a continuar treballant per reforçar la competitivitat i el desenvolupament de la indústria espanyola

    Hereu ha destacat l'aposta del Govern per la reindustrialització i per l'enfortiment de la indústria espanyola. L'Alianza ha traslladat una sèrie de propostes per millorar la competitivitat en àmbits com l'energètic, l'autonomia estratègica i la neutralitat climàtica, entre d'altres

  • Indústria | 10/1/2024

    Jordi Hereu destaca la importància del sector de la indústria de components per a la competitivitat de l'automoció

    La trobada s'emmarca dins de la ronda de contactes amb organitzacions empresarials i sindicals de la indústria espanyola. Hereu ha traslladat a Francisco J. Riberas la voluntat del Govern de llançar la nova convocatòria del PERTE VEC durant aquest primer trimestre de 2024 per continuar atraient projectes de producció de bateries i de cadena de valor del vehicle elèctric.

  • Indústria | 10/1/2024

    Jordi Hereu destaca que Espanya és una de les economies més dinàmiques i atractives per a la inversió estrangera

    Hereu ha destacat que la inversió estrangera a Espanya va arribar als 21.000 milions d'euros durant els nou primers mesos del 2023, un 7% més que la mitjana del període 2018-2022. El ministre d'Indústria assegura que el Govern manté un compromís ferm amb la reindustrialització, la modernització i les reformes estructurals en l'economia espanyola. El fòrum empresarial reuneix a Madrid durant avui i demà els inversors internacionals principals amb els directius de més de quaranta empreses cotitzades i les administracions públiques.

  • Turisme | 9/1/2024

    Jordi Hereu comparteix amb la CEOE la seva voluntat de continuar impulsant la transformació del sector turístic

    El ministre ha valorat la recuperació plena del sector després de la pandèmia, les dades rècord d'aquest 2023 i les “bones perspectives” per a l'any 2024. Els representants de la CEOE han sol·licitat al Ministeri d'Indústria i Turisme accelerar la transformació del sector del turisme per encarar el desafiament doble verd i digital. Hereu ha compartit amb els representants de la CEOE les línies d'ajuda engegades des del Ministeri d'Indústria i Turisme per avançar en la sostenibilitat, la digitalització i la competitivitat del sector a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), el qual té una dotació total de 3.400 milions d'euros

  • Turisme | 5/1/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme finançarà amb 96 milions d'euros la digitalització de les destinacions turístiques

    Els diners es destinaran al desplegament de plataformes intel·ligents que contribueixin a la transformació digital del sector turístic. L'objectiu és millorar la gestió de la destinació, la relació amb el turista i la sostenibilitat sobre la base de solucions innovadores. Del total de les ajudes, 38 milions d'euros es destinaran a diputacions, capítols i consells insulars i 58 milions d'euros a la resta d'entitats locals

  • Turisme | 4/1/2024

    El Ministeri d'Indústria i Turisme destina 104 milions d'euros per digitalitzar empreses del sector turístic

    Es tracta de la segona convocatòria d'ajudes per al desenvolupament i la implantació de projectes tecnològics innovadors. Com a novetat respecte de la convocatòria del 2021, aquesta facilita l'accés de les pimes al finançament i permet que hi hagi més empreses que es beneficiïn de les ajudes. A la convocatòria podran concórrer, a més de les agrupacions d'empreses, les associacions sense ànim de lucre, federacions i confederacions del sector turístic.

  • Turisme | 3/1/2024

    L'arribada de turistes a Espanya supera al novembre els 5 milions, un 18,6% més que el mateix mes de 2022

    La despesa turística se situa un 23,6% per sobre de la de fa un any i un 31,4% respecte al novembre de 2019. En l'acumulat fins al novembre, la despesa supera els 100.000 milions d'euros. Durant els onze primers mesos de 2023, l'arribada de turistes se situa un 0,8% per sobre de les xifres prepandèmia i un 18,2% per sobre de l'acumulat de 2022: 79,8 milions. Jordi Hereu: “L'arribada de turistes i la despesa a la destinació s'han accelerat els últims mesos, cosa que repercuteix de manera positiva en l'economia, tant en el PIB com en l'ocupació”.

  • Turisme | 3/1/2024

    La llegada de turistas a España supera en noviembre los 5 millones, un 18,6% más que en el mismo mes de 2022

    El gasto turístico se sitúa un 23,6% por encima del de hace un año y un 31,4% respecto a noviembre de 2019. En el acumulado hasta noviembre, el gasto rebasa los 100.000 millones de euros. Durante los once primeros meses de 2023, la llegada de turistas se sitúa un 0,8% por encima de las cifras prepandemia y un 18,2% por encima del acumulado de 2022: 79,8 millones. Jordi Hereu: “La llegada de turistas y el gasto en destino se han acelerado en los últimos meses, lo que repercute de forma positiva en la economía, tanto en el PIB como en el empleo”.

  • Turisme | 29/12/2023

    El Ministeri i les comunitats acorden el repartiment de 183 M€ en ajuts per a sostenibilitat social, eficiència energètica i digitalització del sector turístic

    Jordi Hereu ha destacat “la importància dels acords adoptats i el clima de col·laboració amb les comunitats autònomes per seguir enfortint el sector turístic”. S'ha aprovat el repartiment de 119 M€ per finançar projectes d'eficiència energètica d'empreses turístiques, 54 milions per a competències digitals i 10 milions per a sostenibilitat social.

  • Turisme | 29/12/2023

    Els seients previstos en vols internacionals per al mes de gener arriben als 7,4 milions, un 13% més que fa un any

    Comparant les previsions del nombre de seients al gener de 2024 amb les dades registrades a la data equivalent de 2023, continua el bon comportament dels principals mercats emissors, Regne Unit (+5,9%), Alemanya (+12,2%) i Itàlia (+20,7%). Jordi Hereu: “Aquesta previsió confirma la fortalesa del turisme a Espanya, amb dades que auguren un any 2024 excel·lent, igual que ha estat aquest 2023, en què ja hem superat xifres prepandèmia”.

  • Indústria | 28/12/2023

    Indústria publica la primera convocatòria del PERTE de Descarbonització Industrial

    La convocatòria està dotada amb 1.000 milions d'euros i suposa un impuls molt gran a la descarbonització de la indústria manufacturera espanyola. Jordi Hereu: “El Govern compleix el compromís de donar suport a la indústria en la seva transició cap a models i processos més respectuosos amb el medi ambient i de contribuir a l'objectiu de neutralitat climàtica per al 2050”.

  • Indústria | 22/12/2023

    Indústria publica la resolució definitiva del PERTE Naval que repartirà gairebé 81 M€ entre més de 107 empreses

    L'objectiu del PERTE Naval és modernitzar el sector i incrementar-ne la competitivitat. Jordi Hereu: “Amb les ajudes d'aquest PERTE pretenem millorar la qualitat de l'ocupació i augmentar la competitivitat d'aquest sector. Apostem per la qualitat, qualificació i digitalització per aconseguir un alt grau de modernització en la construcció de vaixells”.

  • Indústria | 22/12/2023

    Jordi Hereu trasllada a la CEOE el compromís del Govern amb el sector industrial

    El ministre ha defensat la reindustrialització com el gran objectiu d'aquesta etapa per impulsar la capacitat productiva del país i avançar en l'autonomia estratègica. Els representants de la CEOE han traslladat al ministre la seva voluntat de col·laboració i s'han ofert a treballar conjuntament a través de la Comissió d'Indústria i Transició Ecològica de la CEOE.

  • Indústria | 19/12/2023

    Jordi Hereu trasllada a la secretària general de CCOO-Indústria la seva aposta per la reindustrialització d'Espanya

    El ministre ha destacat el compromís del Govern per preparar el país per a un futur industrial més innovador, sostenible i competitiu.

  • Indústria | 19/12/2023

    Jordi Hereu trasllada a Stellantis el suport d'Indústria als seus projectes industrials a Espanya, que inclou el Projecte Antares a Figueruelas

    Hereu ha assenyalat que el Projecte Antares (Figueruelas) és estratègic per continuar avançant cap a l'objectiu de la industrialització i perquè Espanya esdevingui un nucli de mobilitat sostenible. Fins al moment, Stellantis ja ha rebut més de 59 milions d'euros del PERTE VEC II per desenvolupar el projecte Antares a Figueruelas.

  • Indústria | 19/12/2023

    Indústria adjudica de manera definitiva 183,6 M€ a 292 projectes de 233 empreses per a l'enfortiment industrial del sector agroalimentari

    L'objectiu del PERTE és potenciar la modernització, sostenibilitat i transformació digital del sector agroalimentari. Catalunya, la Comunitat Valenciana i Galícia són les comunitats autònomes que reben més ajudes. Jordi Hereu: “Per millorar la competitivitat i sostenibilitat de la indústria agroalimentària cal invertir en innovació, tant en aliments i processos nous com en la millora de la seguretat alimentària, i aquest PERTE ajudarà a aconseguir-ho”.

  • Indústria | 18/12/2023

    Jordi Hereu es compromet amb el secretari general d'UGT-FICA a continuar treballant junts per l'estabilitat en l'ocupació del sector industrial

    La reunió s'emmarca dins de la ronda de contactes amb organitzacions empresarials i sindicals de la indústria espanyola que Hereu va iniciar la setmana passada amb ANFAC. El nombre d'afiliats del sector industrial fins a l'octubre es va situar en 2.369.064 persones. Aquesta xifra és un 1,8% superior a la d'un any abans.

     

  • Turisme | 18/12/2023

    Espanya rep 88,4 milions de passatgers internacionals fins al novembre, un 18,2% més respecte del mateix període de 2022

    Espanya arriba al novembre als 6,2 milions de passatgers aeris internacionals, un 15,8% més que al novembre de l'any 2022. Tots els mercats mostren una tendència alcista i destaquen els creixements (+20%) d'Itàlia i els Estats Units. Jordi Hereu: "L'increment de l'arribada de viatgers fora del que es considerava temporada alta és una gran notícia per a la desestacionalització del nostre turisme, el qual, a més, veu com les destinacions es diversifiquen i més comunitats autònomes participen de l'auge de destinacions cada vegada més sostenibles”.

  • Turisme | 18/12/2023

    L'ocupació turística va augmentar un 5,1% al mes de novembre respecte del mateix mes de 2022

    Els afiliats del sector turístic van arribar als 2,5 milions i van representar el 12,5% del total d'afiliats en l'economia. Els treballadors assalariats en el sector turístic han augmentat un 6,1% aquest mes de novembre respecte de fa un any. Jordi Hereu: “L'ocupació turística ha deixat enrere les oscil·lacions de l'anomenada ‘temporada baixa’, la qual cosa indica que l'objectiu de desestacionalitzar el sector s'està complint”.

  • Indústria | 15/12/2023

    Jordi Hereu qualifica d'estratègica la protecció de la propietat industrial com a garantia d'inversions i competitivitat

    L'Oficina Espanyola de Patents i Marques, dependent del Ministeri d'Indústria i Turisme, va rebre més de 45.000 sol·licituds de drets de marques nacionals l'any 2022 i un 40% més de registre de dissenys, la qual cosa indica un creixement econòmic sostingut a Espanya. Jordi Hereu: “Defensar la propietat industrial és fonamental per assolir amb èxit el nostre objectiu de culminar la quarta revolució industrial”. Durant la presidència espanyola de la UE s'han assolit dues fites: la publicació del Reglament de protecció de les indicacions geogràfiques dels productes artesanals i industrials i el text definitiu de la Directiva i el Reglament de Dissenys Industrials.

  • Indústria | 15/12/2023

    El mestre Álvaro Martínez Leiro s'alça amb el Premi Nacional d'Artesania

    El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, va traslladar el seu suport a un sector reconegut mundialment i que ha incrementat els seus nivells de competitivitat amb la innovació, les TIC i una orientació més gran dels seus processos cap a la comercialització Es valora la labor d'un sector que supera els 4.000 milions d'euros de valor afegit brut i representa el 0,4% del PIB nacional

  • Turisme | 14/12/2023

    El Ministeri d'Indústria i Turisme convoca la Conferència Sectorial de Turisme per al repartiment de 183 milions d'euros a les comunitats autònomes el pròxim 29 de desembre

    Malgrat el fet que totes les comunitats autònomes van votar per unanimitat ahir, en comissió, elevar a la Conferència Sectorial els acords de repartiment de fons, les comunitats de Galícia, Andalusia, Cantàbria, La Rioja, Múrcia, Comunitat Valenciana, Aragó, Canàries, Extremadura, Illes Balears i Madrid i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla han refusat que es desenvolupi l'ordre del dia previst. Amb l'objectiu de complir els terminis acordats amb la Comissió Europea i assegurar la disponibilitat dels fons, el Ministeri d'Indústria i Turisme ha convocat una nova sessió de la Conferència Sectorial el pròxim 29 de desembre.

  • Indústria | 14/12/2023

    Jordi Hereu transmet a ANFAC el seu compromís per continuar avançant en una mobilitat sostenible i connectada

    El ministre d'Indústria inicia amb ANFAC una ronda de reunions amb organitzacions empresarials i sindicals de la indústria espanyola. Hereu ha traslladat a Griffiths la voluntat del Govern de llançar la tercera convocatòria del PERTE VEC durant el primer trimestre de 2024 per continuar atraient projectes de producció de bateries i de cadena de valor del vehicle elèctric.

  • Indústria | 13/12/2023

    Jordi Hereu recorda que l'impuls de la reindustrialització d'Espanya és una prioritat per al Govern

    El ministre d'Indústria i Turisme apel·la a la convivència i l'estabilitat a Catalunya per donar certitud i seguretat jurídica a fi d'afavorir el retorn d'empreses que van traslladar la seu social fora de Catalunya. El ministre d'Indústria i Turisme ha reiterat la seva disposició a col·laborar amb la Xunta de Galícia per impulsar projectes industrials com el d'Altri.

  • Indústria | 7/12/2023

    El Consell Europeu de Competitivitat aprova sota la presidència espanyola el Reglament sobre la Indústria de Zero Emissions Netes

    Jordi Hereu: “La norma nova és fonamental per reforçar l'autonomia estratègica d'Europa, ens encamina en l'objectiu de la reindustrialització i ens ajuda a avançar dins la transició energètica per estar a l'avantguarda de la neutralitat climàtica” Està previst que el diàleg amb el Parlament Europeu per a l'aprovació del Reglament sobre la Indústria de Zero Emissions Netes comenci la setmana vinent El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha presidit el Consell de Competitivitat, Mercat Interior i Indústria de la UE

  • Indústria | 7/12/2023

    Jordi Hereu: “El Reglament sobre la Indústria de Zero Emissions Netes reforçarà la nostra autonomia estratègica i la reindustrialització amb tecnologia verda”

    El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, presideix avui el Consell de Competitivitat, Mercat Interior i Indústria de la UE Hereu també ha assenyalat que un dels principals objectius de la cita és aprofundir en el debat sobre com afavorir que les pimes es beneficiïn del Reglament Zero Emissions Netes

  • Turisme | 5/12/2023

    El Govern aprova distribuir 54 M€ entre les CA per millorar les competències digitals dels treballadors del sector turístic

    Els destinataris de les accions formatives, que tindran una durada de 150 hores, seran les pimes i els treballadors del sector turístic. Es pretén que hi participin 19.350 persones abans que acabi el segon trimestre de 2026. Cada comunitat autònoma elaborarà un Programa de Formació en Competències Digitals per al Turisme i serà la coordinadora de l'execució i justificació.

  • Turisme | 5/12/2023

    El Govern aprova distribuir 108 M€ entre les CA per finançar projectes d'eficiència energètica d'empreses turístiques

    La previsió per aquest any és que es renovin 773 establiments turístics, millorin el rendiment energètic i redueixin el consum d'energia. Jordi Hereu: “Amb aquestes inversions, el Govern pretén incrementar la competitivitat de les nostres empreses turístiques desenvolupant projectes d'eficiència energètica i economia circular que contribueixin a reduir els costos energètics i la petjada de carboni”.

  • Turisme | 4/12/2023

    L'arribada de turistes a Espanya supera a l'octubre els 8,1 milions, un 7,8% més que en el mateix mes prepandèmia de 2019

    La despesa turística també creix i se situa un 24% per sobre del de fa un any i un 23,9% respecte a octubre de 2019. Durant els deu primers mesos de 2023, l'arribada de turistes se situa un 0,2% per sobre de les xifres prepandèmia i un 18,2% per sobre de l'acumulat de 2022: 74,70 milions. Jordi Hereu: “Estem transformant la fesomia del nostre turisme: Espanya segueix sent líder, la recuperació del sector és absoluta i plena, però estem diversificant i desestacionalitzant els fluxos, la qual cosa reverteix en un turisme més sostenible i menys dependent de les estacions de l'any”.

  • Indústria | 30/11/2023

    El ministre Jordi Hereu reconeix el treball dels joves empresaris i assegura que el Govern és un aliat de les empreses

    El Premi Nacional Jove Empresari ha correspost a Borja Pellicer, de Bet Solar, empresa valenciana líder en distribució tècnica de material fotovoltaic. Jordi Hereu: “Hem establert un marc regulador més favorable que promou un teixit empresarial més competitiu i afavoreix l'aparició i l'èxit d'iniciatives emprenedores, pimes i empreses emergents noves”.

  • Indústria | 30/11/2023

    Indústria adjudica de manera definitiva la totalitat dels 450 M€ destinats a la indústria gasintensiva

    Un total de 445 empreses industrials es beneficiaran d'aquestes ajudes per compensar l'augment excepcional dels preus del gas natural l’any 2022. Jordi Hereu: “Aquestes ajudes són un exemple més del compromís del Govern amb la indústria, en aquest cas la gasintensiva, que l'any passat va patir pels preus elevats de l’energia”.

  • Turisme | 30/11/2023

    Els seients previstos en vols internacionals per al mes de desembre pugen als 8,1 milions, un milió més que fa un any

    L'increment respecte del mes de desembre de 2022 és del 14,2%. El Regne Unit, Alemanya i Itàlia hi són al capdavant. Polònia, la República Txeca i els EUA són les destinacions que més creixement experimenten en relació amb un any enrere. Jordi Hereu: “Les projeccions per al desembre són extraordinàries. Consolidació i creixement dels mercats europeus i auge dels mercats llunyans, com els EUA. Hem de continuar garantint la connectivitat aèria i la projecció d'Espanya com a destinació sostenible i de qualitat

  • Indústria | 28/11/2023

    El Govern destina 3.147 M€ a la modernització dels nous avions espanyols de combat

    El programa de l'avió EF-2000 rebrà 1.750 M€ i el Programa Halcón, 1.397 M€. L'impacte econòmic esperat és positiu per a la indústria aeronàutica i de defensa espanyola. Jordi Hereu: “Per a Espanya és clau prioritzar l'enfortiment de la indústria de defensa nacional i el desenvolupament d'una base industrial i tecnològica europea, com a garant de la democràcia i la pau davant els canvis geopolítics i de seguretat en què ens trobem”.

  • Turisme | 17/11/2023

    Espanya rep 82,2 milions de passatgers internacionals entre el gener i l'octubre, un 18,4% més respecte del mateix període del 2022

    Espanya arriba a l'octubre als 9 milions de passatgers aeris internacionals, un 13,4% més que a l'octubre de l'any 2022. Tots els mercats mostren una tendència alcista i destaquen els creixements (+17%) d'Itàlia, Països Baixos, Portugal i Irlanda. Héctor Gómez: "L'increment de l'arribada de viatgers, fora del que es considerava temporada alta, és una gran notícia per la desestacionalització del nostre turisme, el qual, a més, veu com les destinacions es diversifiquen i més comunitats autònomes participen de l'auge de destinacions cada vegada més sostenibles”.

  • Turisme | 17/11/2023

    L'ocupació al sector del turisme augmenta un 9,3% al mes d’octubre respecte del mateix mes abans de la pandèmia, l'any 2019

    Els afiliats del sector turístic van arribar als 2,6 milions a l'octubre i van representar el 12,9% del total d'afiliats en l'economia nacional. Els treballadors assalariats en el sector turístic augmenten un 5,4% aquest mes d'octubre respecte de fa un any i els afiliats experimenten un creixement del 4,6% interanual. Canàries és la comunitat autònoma amb l'increment interanual més elevat: un 5,8% més. Héctor Gómez: “L'ocupació turística continua tenint un comportament excel·lent, fins i tot en l'anomenada ‘temporada baixa’, la qual cosa indica que les nostres polítiques de desestacionalització estan fructificant”.

  • Comerç | 17/11/2023

    Les exportacions espanyoles fins al setembre superen els 287.500 M€

    • El dèficit comercial es va reduir fins als 29.596 milions d'euros durant el període gener-setembre.
    • Els sectors que van contribuir positivament a la taxa de variació anual de les exportacions del gener al setembre de l'any 2023 van ser els de l'automòbil, béns d'equip i alimentació, begudes i tabac.
    • Les comunitats autònomes amb més increment de les seves exportacions durant el període van ser Castella i Lleó, Catalunya i La Rioja.
    • Héctor Gómez: “El dinamisme de les exportacions espanyoles davant les importacions fa que es redueixi el dèficit comercial fins un 44%. Una de les prioritats d'aquest Govern ha estat potenciar i augmentar les nostres empreses exportadores i fer d'Espanya un país atractiu per a les inversions estrangeres”.

  • Turisme | 16/11/2023

    La gestió de les dades del turisme millorarà l'experiència del client i l'optimització de les empreses del sector

    Experts en dades, gestors de destinacions i representants del sector turístic han debatut sobre la importància de la intel·ligència turística per millorar la gestió del turisme. El fòrum, organitzat per la Secretaria d'Estat de Turisme a Benidorm, ha reunit 250 professionals del sector del turisme. La trobada s'emmarca dins dels actes de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea.

  • Indústria | 13/11/2023

    Indústria adjudica 229 M€ en ajudes al CO2 destinades a la gran indústria

    Se'n beneficiaran 185 empreses industrials, la majoria d'Astúries, el País Basc i Andalusia. Per sectors, la quantia més elevada correspon al sector de productes bàsics de ferro, acer i ferroaliatges amb el 33,3% i, a continuació, el paper, amb el 20,3%. Héctor Gómez: «Tenir un teixit industrial fort és una de les prioritats de l'agenda del Govern per continuar amb el creixement econòmic i el manteniment de l'ocupació de qualitat».

  • Indústria | 10/11/2023

    Èxit del VEC II: el Govern aprova quinze projectes més i exhaureix el pressupost de la convocatòria

    Amb aquestes adjudicacions definitives noves, s'han adjudicat més de 528,7 milions d'euros de subvenció, la qual cosa representa més del 95% dels fons UE de la convocatòria. Héctor Gómez: «Estem orgullosos de l'èxit aconseguit en aquesta convocatòria, fruit del lideratge en la nova revolució industrial, del diàleg amb el sector i de l'enteniment del canvi cultural que s'està produint a la nostra societat». Els projectes aprovats definitivament en aquesta ronda nova corresponen a quatre projectes de Stellantis, Scutum Logistic, Borgwarner, Benteler, Refinasol Battmat, Mindcaps, Lotte, Mobis, Scoobic, Lithium Iberia i Tecnología extremeña del litio.

  • Turisme | 10/11/2023

    Espanya es mostra com a líder global del turisme sostenible a la World Travel Market

    Héctor Gómez: «El Regne Unit és el nostre mercat principal quant a nombre de turistes i despesa en destinació i ha deixat enrere les incerteses del Brexit i la pandèmia. A més, les nostres perspectives ens diuen que hi ha un gran marge de millora». Gómez: «La indústria turística espanyola representa un model a seguir a escala global per culminar la revolució que aquest sector ha dut a terme els últims anys». Rosana Morillo es felicita de les previsions positives d'arribada de turistes britànics que les dades apunten per 2024. Illes Balears, Canàries, Andalusia, Múrcia i Comunitat Valenciana van tenir presència en l'esdeveniment, que va reunir 3.726 expositors.

  • Comerç | 8/11/2023

    Les vendes detallistes creixen un 6,7% des de principi d'any respecte del 2022 i el sector millora els índexs quant a ocupació i confiança

    Les vendes detallistes van créixer un 6% interanual al mes de setembre, la qual cosa representa deu mesos en alça a Espanya. Al tercer trimestre de 2023, el comerç al detall va assolir 1.992.500 ocupats: 9,4% del total a Espanya, el 62,9% dels quals són dones. Milloren tots els índexs del comerç al detall: vendes, ocupació i indicadors de confiança, el qual millora 5,4 punts respecte de l'octubre de 2022. Héctor Gómez: «El creixement del comerç al detall i la bona marxa de l'ocupació són indicatius de la fortalesa del nostre teixit productiu de proximitat».

  • Indústria | 8/11/2023

    Indústria engega el programa «Activa Ciberseguretat» de què es poden beneficiar 4.500 pimes

    Les empreses interessades poden sol·licitar l'ajuda a la seu electrònica de l'EOI a partir d'avui. Es tracta d'una convocatòria d'ajudes en espècie per a l'assessorament a pimes a través d'entitats especialitzades en ciberseguretat. L'import de la convocatòria puja a 9,63 milions d'euros, emmarcats dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Héctor Gómez: «Espanya és el quart país més cibersegur del món i aquest Govern continuarà acompanyant els qui representen més del 90% del nostre teixit productiu: les pimes».

  • Turisme | 7/11/2023

    La Secretaria d'Estat de Turisme organitza el Fòrum d'Intel·ligència Turística i dades, claus per a la sostenibilitat

    Experts en dades, gestors de destinacions i representants del sector turístic debatran sobre la importància de la intel·ligència turística per millorar la gestió del turisme L'esdeveniment, que tindrà un aforament de 250 persones, se celebrarà el 16 de novembre a la localitat alacantina de Benidorm

  • Turisme | 6/11/2023

    Héctor Gómez destaca a Londres el lideratge d'Espanya com a model de turisme sostenible i social

    Turespaña encapçala la destacada presència espanyola a la fira mundial de turisme de Londres. El nostre país hi aporta 34 participants entre institucions públiques i empreses privades. El Regne Unit és el mercat emissor principal per a Espanya, amb més del 20% del total dels turistes rebuts. Els turistes britànics també lideren les estadístiques de despesa turística. Héctor Gómez: «El nostre país manté el lideratge com a destinació turística al Regne Unit després de la pandèmia, i les nostres perspectives són que continuï així els anys vinents».

  • Turisme | 6/11/2023

    Els treballadors ocupats en el sector turístic pugen un 6,5% respecte de fa un any i freguen els 3 milions

    El 25,1% dels nous llocs de treball que es generen al nostre país estan relacionats amb activitats vinculades al turisme. Els ocupats vinculats a activitats relacionades amb el turisme ja són el 13,9% de l'ocupació total de l'economia espanyola. Els assalariats en el sector turístic amb contracte indefinit (79,1%) han augmentat un 17,9%, la novena pujada consecutiva. La taxa d'atur en el sector es va situar aquest tercer trimestre en el 8,1%, un 0,4% menys que el trimestre anterior de 2023. Héctor Gómez: “Continuem transformant les condicions de l'ocupació vinculada al turisme. Més assalariats, més indefinits, més jornades completes. En resum, més i millors llocs de treball”.

  • Turisme | 3/11/2023

    El futur de l'enoturisme, a debat a la capital del vi

    L'OMT i els governs d'Espanya i La Rioja organitzen la conferència 'Enoturisme inclusiu, sostenible i digital: cap a una major cohesió territorial' del dia 22 al dia 24 A la trobada hi haurà 20 experts i representants de regions vitivinícoles del món i s'hi preveu l'assistència de 300 participants, incloent-hi actors públics i privats del sector

  • Turisme | 2/11/2023

    La despesa turística consolida la recuperació del sector amb un augment del 17% al mes de setembre sobre el rècord del 2019

    La despesa total dels turistes internacionals que han visitat Espanya és d'11.215 milions, un 22,6% més que l’any 2022. L'arribada de turistes també augmenta un 13,6% respecte del setembre de 2022, amb més de 8,8 milions de visitants. Durant els nou primers mesos del 2023, la despesa augmenta un 24,0% respecte del 2022, i arriba als 84.608 milions d'euros. Héctor Gómez: “Celebrem aquestes dades en el context de la reunió informal ministerial que acabem de celebrar com a Presidència de la UE i a la qual Espanya ha consolidat el seu lideratge per fer del turisme un motor de creixement econòmic sostenible a tot el continent”.

  • Turisme | 27/10/2023

    Héctor Gómez inaugura a Palma el Fòrum Europeu de Turisme amb la sostenibilitat social com a eix central

    L'esdeveniment té com a tema central la sostenibilitat social en el turisme i abordarà les prioritats fixades per al semestre UE. L'organització del Fòrum Europeu de Turisme és a càrrec de la Comissió Europea i la Presidència espanyola del Consell de la UE. Héctor Gómez: “Estic convençut que aquest Fòrum, que ha esdevingut una cita anual ineludible, ens permetrà compartir i enriquir el debat sobre els reptes de futur del sector”. Aquest esdeveniment precedeix a la Reunió Informal de ministres de Turisme que se celebra a Palma l'endemà, 31 d'octubre.

  • Indústria | 27/10/2023

    Indústria eleva a audiència pública l'esborrany de la primera convocatòria del PERTE de descarbonització

    El desenvolupament del PERTE Descarbonització industrial preveu en total una inversió pública de 3.100 milions d'euros i la creació d'uns 8.000 llocs de treball de qualitat. La convocatòria de la primera línia d'ajudes està destinada a l'actuació integral per a la descarbonització i té una dotació de 1.000 milions d'euros, 500 milions en subvencions i 500 milions per a préstecs.

  • Turisme | 26/10/2023

    Les previsions per al quart trimestre apunten a un any rècord en despesa turística

    Publicats els informes d'hivern de tendències de turisme Els consellers de turisme de nou mercats emissors han presentat els reptes i les tendències d'àrees geogràfiques Héctor Gómez: “El nostre compromís amb un turisme desestacionalitzat és intens i irrenunciable: Espanya és una destinació de primer nivell no només a l'estiu, sinó tot l'any”. Espanya, el país més sostenible per viatjar, i Euskadi una de les millors regions del món, segons els premis Lonely Planet

  • Indústria | 25/10/2023

    Indústria exhaureix els 450 M€ d’ajudes a la indústria gasintensiva per beneficiar 448 instal·lacions industrials a Espanya

    El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha publicat la resolució provisional de la convocatòria oberta el juliol passat. L'objectiu és compensar els costos a les empreses que fan un consum industrial de gas natural elevat. Héctor Gómez: “Aquesta resolució respon al compromís explícit del Govern amb les empreses gasintensives, perquè sectors tan importants per a l'economia nacional puguin continuar amb la seva activitat productiva”.

  • Turisme | 23/10/2023

    Héctor Gómez inaugura la III Convenció Turespaña amb la transformació sostenible del turisme com a eix principal

    L'esdeveniment, organitzat per Mincotur juntament amb l'Ajuntament de Donostia-Sant Sebastià i amb la col·laboració de la Diputació Foral de Guipúscoa i Basquetour, reuneix 500 gestors turístics del sector privat i de les diverses administracions públiques Turespaña presenta el projecte de disseny d'indicadors de mesurament de les actituds de la població resident a Espanya davant el turisme per conèixer-ne l'impacte real als territoris El País Basc ha rebut ajudes per gairebé 68 M€ de les convocatòries dels Plans de Sostenibilitat Turística

  • Comerç | 19/10/2023

    Les exportacions espanyoles creixen un 1,8% fins a l'agost i superen els 250.000 M€

    El dèficit comercial es va reduir fins als 25.758 milions d'euros en els primers vuit mesos de l'any. Continua el bon comportament de les exportacions dels sectors de l'automòbil, béns d'equip i alimentació. Héctor Gómez: “La reducció del dèficit comercial és una gran notícia per al nostre comerç. Hem de continuar treballant per ser cada vegada més competitius com a país”.

  • Turisme | 19/10/2023

    Entre els mesos de gener i setembre, Espanya va rebre 73,2 milions de passatgers internacionals, un 19,1% més respecte del mateix període de 2022

    Espanya arriba al setembre als 9,6 milions de passatgers aeris internacionals, un 10% més que el setembre de 2022. Gairebé tots els mercats d'origen mostren augments notables aquest mes de setembre, superiors al 10%. Héctor Gómez: "La diversificació dels mercats d'origen és una gran notícia per a un sector que viu una revolució profunda pel que fa a la qualitat de les destinacions i les experiències”.

  • Turisme | 18/10/2023

    L'ocupació turística culmina un estiu de rècord i les afiliacions creixen el 6,7% al setembre respecte de fa un any

    Els afiliats del sector turístic van representar el 13,4% del total d'afiliats en l'economia nacional al mes de setembre. Els treballadors assalariats del sector del turisme augmenten un 7,9% aquest mes de setembre. Héctor Gómez: “L'auge de l'ocupació turística, de qualitat i especialitzada, és un dels motius que expliquen el comportament excel·lent del sector durant aquest estiu”.