Preparats pel Brexit

El Consell de Ministres celebrat divendres passat 1 de març, ha aprovat un REIAL DECRET-LLEI per fer front a les conseqüències de la retirada del Regne Unit de la Unió Europea sense acord (BOE de 2.03.2019) i que conté mesures normatives nacionals, que completen les adoptades per la Unió Europea.

Les mesures previstes es dirigeixen a contrarestar, en la mesura del possible, els efectes indesitjats derivats d'una retirada del Regne Unit sense acord en aquells àmbits de competència estatal que es jutgen indispensables per afavorir una transició adequada a la nova situació.

Les mesures contemplades s'orienten a dos objectius:

 • Preservar els interessos dels ciutadans, espanyols i britànics, que van exercir el seu dret a la lliure circulació abans de la data de retirada.
 • Preservar el normal desenvolvimiento dels fluxos comercials i els interessos econòmics d'Espanya.

Es tracta de mesures de caràcter temporal, dirigides a facilitar el trànsit cap a la nova situació derivada de la consideració del Regne Unit com un tercer estat. D'aquesta manera, no pretenen establir la relació futura amb Regne Unit i la seva vigència cessarà quan transcorri el termini que en cada cas s'indica, o abans, si s'adopten, a nivell bilateral i europeu, segons correspongui, els instruments anomenats a regular les relacions amb el Regne Unit de forma duradora.

El manteniment de les mesures es condiciona a tractament equivalent per part del Regne Unit, que es verificarà a través dels mecanismes singularment habilitats a aquest efecte.

 • Brexit

  Indústria iPIME

  El Brexit suposarà un canvi fonamental en les futures relacions de les empreses industrials i de la pime amb el Regne Unit. Totes han de saber com els afecta i estar preparades, especialment si la sortida es produeix sense acord.

  Saber más
 • Brexit

  Comerç i Inversions

  Enfront del Brexit, prepari's: Informem sobre les negociacions i accions a prendre per a un comerç i inversions d'Espanya a prova de Brexit.

  Saber más
 • Brexit

  Turisme

  La sortida del Regne Unit de la Unió Europea, tant si és amb acord, com sense acord tindrà un indubtable impacte en el turisme.

  Saber más

¡Si te preocupa algún tema, pregúntanos!

Consultas o aportaciones generales Ventana Global del ICEX

Actualitat

Organismes