Preparats pel Brexit

Final de el període transitori, Brexit

L'Acord de Retirada de Regne Unit, que va entrar en vigor l'1 de febrer de 2020, preveia un període transitori, fins al 31 de desembre de 2020 període en què la legislació de la Unió Europea, inclosa la corresponent a la lliure circulació de béns, serveis, persones i treballadors, seguiria sent d'aplicació en el Regne Unit.

A partir del 1 de gener, entren en vigor els Acords de Relació Futura amb el Regne Unit compostos d'un Acord de Comerç i Cooperació entre la Unió Europea i EURATOM, d'una banda, i el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, d'una altra; un Acord entre el Govern del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord i la Comunitat Europea d'Energia Atòmica per a cooperació sobre els usos segurs i pacífics de l'energia nuclear i un Acord entre la Unió Europea i el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda de el Nord en relació amb els procediments de seguretat per a l'intercanvi i protecció de la informació classificada. El primer dels Acords esmentats fixa com seran les relacions comercials entre les dues parts.

Per donar resposta a les principals qüestions sobre l'impacte que el Brexit podrà tenir en els ciutadans espanyols, està habilitat el telèfon d'informació administrativa 060 i el web de Presidència de Govern.

Així mateix, la Comissió Europea ha creat la següent pàgina web, on igualment es pot accedir a continguts d'interès sobre aquesta matèria.

Per a més informació pot comunicar-se telefònicament a:

 • Brexit

  Indústria iPIME

  El Brexit suposarà un canvi fonamental en les futures relacions de les empreses industrials i de la pime amb el Regne Unit. Totes han de saber com els afecta i estar preparades, especialment si la sortida es produeix sense acord.

  Saber más
 • Brexit

  Comerç i Inversions

  Enfront del Brexit, prepari's: Informem sobre les negociacions i accions a prendre per a un comerç i inversions d'Espanya a prova de Brexit.

  Saber más
 • Brexit

  Turisme

  La sortida del Regne Unit de la Unió Europea, tant si és amb acord, com sense acord tindrà un indubtable impacte en el turisme.

  Saber más

Si et preocupa algun tema, pregunta'ns!

Consultes o aportacions generals Finestra Global del ICEX

Actualitat

Organismes