PERTE Sector Agroalimentari

El darrer 8 de febrer de 2022, el Consell de Ministres va aprovar el Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) del sector agroalimentari per dotar del finançament i de les línies d'actuació necessàries per emprendre els canvis mediambientals, digitals, socials i econòmics als quals haurà de fer front en la propera dècada.

El PERTE, que disposa de mesures gestionades pels ministeris d'Agricultura, Pesca i Alimentació; d'Indústria, Comerç i Turisme; d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital; així com del de Ciència i Innovació, va adreçat a propiciar la transformació de la cadena agroalimentària i impulsar la modernització i digitalització del sector, el creixement econòmic i la cohesió territorial.

Aquest PERTE disposarà d'una inversió pública d'uns 1.000 milions d'euros fins a 2023. Es preveu que generi un impacte de partida en l'economia d'uns 3.000 milions d'euros, i s'estima, a més, una creació neta de fins a 16.000 ocupacions. A aquesta quantitat serà necessari afegir els efectes positius sobre el conjunt de l'economia derivats de la creació de nous models i d'oportunitats de negoci, les noves oportunitats laborals generades per les actuacions lligades al PERTE, així com els estalvis generats en el teixit productiu, les economies domèstiques i els pressupostos públics.