Guia de navegació

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme disposa d'un portal en Internet a través del com es pot accedir a la informació i els serveis que ofereix. L'objectiu d'aquesta guia és facilitar la navegació i estructura de la informació al portal web als usuaris que ho visitin a través de l'adreça web www.mincotur.gob.es

Organització 

Capçalera de pàgina d'inici i de navegació/resultats

Marge superior del portal. Mostra l'escut institucional del Ministeri, l'opció per accedir a versions en altres llengües (català, gallec, basc i anglès), accés a Inici, Contacti'ns, Mapa web i Versió mòbil.

imatge de capçalera

Seleccionant qualsevol opció de la pàgina d'inici del portal s'accedeix a un primer nivell d'informació, que al seu torn pot donar entrada a nous nivells informatius o facilitar enllaços a altres adreces d'Internet relacionades amb el contingut.

Des de l'escut institucional el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme es pot tornar a tot moment a la pàgina d'inici del portal. 

Canales informatius i de serveis

Botonera superior del portal. Informa sobre el Ministeri, els serveis que ofereix i les seves principals àrees d'activitat que es desenvolupen en el mateix. 

imatge de canals informatius 

Zona central de continguts

En la part central de la pàgina d'inici es recull l'actualitat del Ministeri, notícies del gabinet de premsa, així com un apartat destacat, amb enllaços als continguts més rellevants del Ministeri.  

imatge de continguts d'actualitat

imatge de Directe a

Directe a conté accés directe als llocs més utilitzats pels ciutadans relatius a: Indústria i Pime, Comerç i Turisme.

Zona central dreta del portal,  accés a cada xarxa social en la qual participa el Ministeri, a la versió mòbil, a la Seu electrònica central i a la participació pública en projectes normatius.

Zona central inferior del portal, conté accés directe a les Campanyes institucionals i als Organismes del Ministeri. 

imatge de campanyes institucionals i organismes del ministeri

Zona de menú complementari

Situada en el peu de la pàgina conté dos blocs d'informació, el primer amb enllaços als continguts més rellevants del portal i accés a cada xarxa social en la qual participa el Ministeri:

imatge d'enllaç a continguts de canals informatius

El segon bloc, amb informació referent a la Guia de Navegació, Accessibilitat, Avís Legal, Protecció de dades personals i Política de cookies. 

imatge d'enllaços del peu

Subscripció a continguts per RSSicona RSS

Si desitja accedir de forma contínua als continguts de la web, però li resulta incòmode haver de navegar d'un costat per a un altre buscant aquests continguts, disposa de la subscripció per RSS dels continguts. 

El RSS és una forma de codificar la informació de la web prescindint de la navegació, de tal manera que el RSS només mostrarà la informació nova que es vagi introduint en el lloc web. 

Quins continguts concrets puc rebre en el meu lector de RSS? 

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme disposa de titulars de continguts sindicats als quals es pot subscriure: En cadascun dels continguts on estigui disponible la subscripció visualitzarà un enllaç per fer-ho. 

Per rebre els continguts per RSS s'utilitzen els "lectors de RSS", també coneguts com a "agregadors de RSS". Els lectors de RSS es connecten regularment a l'assetjo web i descarreguen els continguts nous. Accedeixen a cada enllaç al que s'hagi subscrit/sindicat per visualitzar la informació publicada. Existeixen diversos tipus de lectors de RSS: 

El propi navegador.

Alguns navegadors ja incorporen lector de RSS. Una vegada que se subscrigui, apareixerà un enllaç directe a aquests continguts. 

Programa anomenat lector o agregador.

Installant el citat programa i copiant l'adreça de la secció de la qual desitja rebre els titulars i seguint les instruccions del propi lector de RSS. Hi ha múltiples lectors que permeten agrupar informació de diferents webs en una única pàgina, entre uns altres: Feedreader, RSS Reader o Sharp Reader.

Aplicacions installables en l'ordinador.

Depenent del sistema operatiu, disposa de diferents programes gratuïts, entre uns altres:

Programas y plugins

Durant la seva navegació pel lloc web del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, podrà trobar arxius en formats que el seu navegador no podrà mostrar per si solament. A continuació oferim una llista de formats d'arxius i els programes gratuïts mitjançant els quals podrà accedir als mateixos: